Επίσκεψη στη FIDUSA (Δ? Τάξη )

Τα παιδιά της Δ? τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εταιρία FIDUSAστις 23-1-2014. Ήρθαν σε επαφή με τον κ. Βογιατζή Γεώργιο ο οποίος εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο κατασκευής ποδηλάτων. Μέσα απ τα λόγια του φάνηκε το μεράκι και η αγάπη  του γι? αυτά.

.

     Λίγα λόγια για την εταιρία και τον κ. Βογιατζή

    Η εταιρία κατασκευής χειροποίητων αγωνιστικών ποδηλάτων FIDUSA είναι ελληνική, και μάλιστα εδρεύει και λειτουργεί στο νησί της Ρόδου. Ιδρυτής της ο Γιώργος Βογιατζής, πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία για πρώτη φορά το 1977, στα 17 του χρόνια, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον αγώνα των 1.000 μέτρων. Από τότε έγινε πρωταθλητής Ελλάδας αρκετές φορές, αναδείχτηκε βαλκανιονίκης, αγωνίστηκε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες στην Καζαμπλάνκα το 1983, και αγωνιζόταν μέχρι και το 1987.
   Ήδη από το 1985 ενδιαφέρεται για την τεχνολογία και την επιστήμη που αναπτύσσεται γύρω από την κατασκευή αγωνιστικών ποδηλάτων. Η μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής των ποδηλάτων FIDUSA στη Ρόδο, αποτελεί πρότυπο ελληνικής επιχείρησης,

αφού είναι και η μοναδική που κατασκευάζει χειροποίητα ποδήλατα στην Ελλάδα και από τις λίγες στον κόσμο,. κατασκευές, που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα, στη μονάδα της FIDUSA στη Ρόδο. Οι Έλληνες αθλητές ποδηλασίας, με σύμμαχο τη FIDUSA τους, έχουν κερδίσει περισσότερα από 235 πανελλήνια πρωταθλήματα. Αυτήν την ίδια και σταθερή ποιότητα προτιμούν μέχρι σήμερα κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές δρόμου και πίστας, όπως η ροδίτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελισάβετ Χατζή. 

 

Δείτε εδώ φωτογραφίες