Γενικές

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ

palati2022
Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων , Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: « Όλοι εμείς μαζί », τα παιδιά της Δ΄τάξης και του Γ1 τμήματος του σχολείου μας, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, επισκέφτηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή Καστέλο που βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου .
Κατά την περιήγησή τους στο χώρο του παλατιού, οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο των ψηφιδωτών δαπέδων του ορόφου και να θαυμάσουν την έκθεση μιας σειράς εξαιρετικών σε ποιότητα και καλλιτεχνική απόδοση υδατογραφιών του Ιταλού μηχανικού Hermes Balducci ( 1904-1938 ), με σχέδια ψηφιδωτών δαπέδων των ύστερων ρωμαϊκών και πρώιμων χριστιανικών χρόνων, που ο ίδιος αποτύπωσε κατά τη διετία 1935-1937 από ανασκαφές δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της Κω. 

Τηρώντας πιστά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα τα παιδιά σάλπαραν για ένα βιωματικό ταξίδι στην ιπποτική περίοδο της Ρόδου,  συμμετέχοντας ενεργά σε μια ξενάγηση προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, από την ξεναγό, κ. Ιφιγένεια Καλούδη, την οποία ευχαριστούμε θερμά. 

paliapoli1     paliapoli2

 

paliapoli3     paliapoli4

 

barducci1     barducci2