Γενικές

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

francophonie 2022

Η 20η Μαρτίου είναι καθιερωμένη παγκόσμια ως Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (Journée Internationale de la Francophonie) και τιμάται από τις 88 χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού La Francophonie με εορτασμούς για τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.
Μέσα από τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό προάγονται οι αξίες της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στον «άλλο»!


Η Ελλάδα υπήρξε, από το 2004, συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ) και αναβαθμίσθηκε σε πλήρες μέλος του ΔΟΓ κατά την 11η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού (Βουκουρέστι, 28-29 Νοεμβρίου 2006). Συνεισφέρει ενεργά και σε πρακτικό επίπεδο στην προώθηση των σκοπών της Γαλλοφωνίας καθώς και σε δράσεις και προγράμματα που πραγματοποιούνται σε διάφορα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας ανά τον κόσμο. ( https://www.mfa.gr/exoteriki-politiki/i-ellada-stous-diethneis-organismous/gallofonia.html )

Στο σχολείο μας,όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γιορτάσαμε τη συμμετοχή της χώρας μας στη Γαλλοφωνία.. ταξιδεύοντας! Παιδιά από τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ βρήκαν τον προορισμό τους σε μια γαλλόφωνη χώρα και μας τον παρουσίασαν! Και του χρόνου!

20 mars Journe internationale de la francophonie

ΔΕΙΤΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΔΩ