Γενικές

7η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

7martiou2022

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και η φετινή επέτειος της 7ης Μάρτη. Tον εορτασμό της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, τίμησαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής , σε μια γιορτή με ποιήματα, χορούς και επετειακό αφιέρωμα.
Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τα Δωδεκάνησα. Είναι η μέρα που τα νησιά μας, τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.


Kαμιά δύναμη δεν μπόρεσε να τους αφαιρέσει την εθνικότητα, την ταυτότητά τους, την πνοή την ελληνική. Διατηρήθηκαν ανόθευτα στην ψυχή, μέσα σε δύσκολες και αβάσταχτες καταστάσεις και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ενώθηκαν με την ελεύθερη Πατρίδα, τελευταία βλαστάρια μιας ηρωικής και πολυβασανισμένης μάνας, για να επαληθευτεί ο στίχος του νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη: « Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι». Αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ