Γενικές

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

 foodpyramid

Την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, στα πλαίσια του προγράμματος των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  ¨ Ευ Ζην- Ζω καλύτερα ¨ με θέμα « Τρέφομαι σωστά » που πραγματοποιεί φέτος η Δ΄τάξη , προσκλήθηκε στο σχολείο η διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Μαρία Τσισιμοίρη. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν πρωτίστως για τη σημασία που έχει η ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητά τους. Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν για τις ομάδες τροφών που πρέπει να καταναλώνουν, για τις τροφές που πρέπει ν’ αποφεύγουν αλλά και για τη σημασία της σωματικής άσκησης, συνήθειες που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε για υγεία και ευεξία.


Η αμεσότητα, η σαφήνεια και ο μεστός λόγος της κ. Τσισιμοίρη, αλλά και το ενδιαφέρον και η ευαισθησία που έδειξε για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, έφερε τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα. Την ευχαριστούμε θερμά για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση και την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι η σωστή διατροφή αποτελεί το μυστικό για μία ζωή γεμάτη υγεία! ¨Όπως έλεγε 2500 χρόνια πριν ο Ιπποκράτης «φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας»

P1P2

P3