Γενικές

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

fotozool002

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Φάρμας Ρόδου στην περιοχή των Πεταλούδων. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη των εγκαταστάσεων και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Έμαθαν για τα οικόσιτα ζώα της φάρμας και του τόπου μας, τα χαρακτηριστικά τους, τα παράγωγα προϊόντα και τη διατροφική τους αξία.

Είδαν από κοντά και τάισαν με τα χέρια τους, την αρσενική στρουθοκάμηλο Κέβιν, που γεννήθηκε το 2014. Είχε ξεπεράσει σε ύψος τον πατέρα του, από όταν ήταν μόλις 18 μηνών! Αυτή τη στιγμή, είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρουθοκάμηλος στη Φάρμα της Ρόδου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους της φάρμας μεταξύ των οποίων και στο υπέροχο εκθετήριο με προϊόντα και αξεσουάρ από στρουθοκάμηλο. Όμως την επίσκεψη σκέπασε η θλίψη που προκλήθηκε από το θέαμα του καμένου δάσους. Η φωτιά του Αυγούστου, στο όμορφο νησί της Ρόδου, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη φάρμα, η οποία βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές. Είχε απώλειες δυστυχώς! Κάηκε η καμήλα, το καγκουρό, το αρσενικό ρακούν και δυο στρουθοκάμηλοι. Ας ευχηθούμε να βρουν τα ζωάκια τον ρυθμό της ζωής τους ξανά και η φύση να ξανακερδίσει το πράσινο χρώμα που έχασε τόσο άδικα.
Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί της Γ’ και Δ’ τάξης, κ. Μπαριανού Σταματία,  κ. Τσιμπιδάκη Μαρία, κ. Μουκάκου Νατάσσα, κ. Κολεζάκη Αγγελική και κ. Παπόρη Αικατερίνη. Επίσης συνόδεψαν τα παιδιά οι κυρίες Πώποτα Ελένη (παράλληλη στήριξη) και Κυπριώτη Ελένη (τμήμα υποδοχής).

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ