Γενικές

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

 

mouseiomelissasfotografies1
Τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και το Μουσείο Μέλισσας επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού του σχολείου μας, στις 20 του Οκτώβρη . Εκεί, αφού παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση για τη ζωή στην κυψέλη, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και ταυτόχρονα έμαθαν τα στάδια παραγωγής του μελιού, της πρόπολης, του βασιλικού πολτού και του φυσικού κεριού .Στο ίδιο το μουσείο της μέλισσας τα παιδιά θαύμασαν τη συλλογή παλιών εργαλείων μελισσοκόμων που μας ταξίδεψε στην ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας.


Θαύμασαν τα ωραία εκθέματα που δίνουν πολλές πληροφορίες για τη Μέλισσα και τα προϊόντα της , αλλά και για τις παλιές και νέες μεθόδους μελισσοκομίας, ενώ παρακολούθησαν το άφθονο οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή των μελισσών.
Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδιά, το παραδοσιακό γλυκό του γάμου ,το μελεκούνι .Τα παιδιά και οι δασκάλες της Δ’ τάξης (Μουκάκου Νατάσα, Κολεζάκη Αγγελική, Παπόρη Κατερίνα ) ευχαριστούν τους υπεύθυνους της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και του Μουσείου Μέλισσας για την άψογη φιλοξενία.
Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν τη χαρά να τρέξουν και να χαρούν στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ