Γενικές

ΤΟ Δ.Σ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ CHLOERIS-ERASMUS+

fotoerasmus

 

Από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Bayeux της Νορμανδίας η πρώτη διακρατική συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο στρατηγικό πρόγραμμα CHLOERIS (ERASMUS+) με σκοπό την προώθηση του Ολυμπισμού, της πολιτειότητας και της συμπερίληψης. Στη σημαντική αυτή συνάντηση πάρθηκαν αποφάσεις γύρω από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τις μελλοντικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών και τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Το Collège du Val d’ Aure υποδέχτηκε τα σχολεία-εταίρους από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και σε μια ωραία τελετή, στην οποία συμμετείχαν οι τοπικοί φορείς της πόλης του Isigny sur mer της περιφέρειας του Calvados,γονείς και μαθητές, απονεμήθηκαν οι τιμητικές πλακέτες του προγράμματος για το κάθε σχολείο.Κατά την επίσκεψη μας, οι εκπρόσωποι του σχολείου μας Μ. Βασιλάκη (καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας) και η Χ.Φιλιπποπούλου (καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας) είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δημοτικό σχολείο της La Cambe, το σχολείο-εταίρο μας, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς Γάλλους μαθητές οι οποίοι ευχαριστήθηκαν με τα μηνύματα που τους έστειλαν οι Έλληνες φίλοι τους.
Η οργάνωση υπήρξε εξαιρετική και η υποδοχή ζεστή και εγκάρδια!
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου θα υποδεχθούμε στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς-συμμετέχοντες του προγράμματος από τη Γαλλία και τη Βουλγαρία!