Γενικές

Έναρξη τμήματος σχολής γονέων στο 10ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο 10ο Νηπιαγωγείο Ρόδου θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό τμήμα στο πλαίσιο Σχολής Γονέων που θέτει και φέτος σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να?.. ?? ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που θα φιλοξενήσει το 10ο Νηπιαγωγείο Ρόδου αφορά στη «Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας», διάρκειας 25 ωρών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μερικές από τις βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος είναι:

?             Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας

?             Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο

?             Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού

?             Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων

?             Ψυχολογική Υποστήριξη και άλλα?

 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου μέσα από 1 εβδομαδιαία 3ωρη απογευματινή συνάντηση (18:00- 21:00) κάθε Δευτέρα.

Παρακαλούνται όσοι γονείς, εκπαιδευτικοί ή άλλοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν άμεσα στο 22410-21301 (10ο Ν/Γ), για να δηλώσουν συμμετοχή (δωρεάν) προκειμένου το τμήμα να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Κατά την πρώτη συνάντηση οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν σχετική αίτηση, ενώ με την λήξη του προγράμματος θα δοθούν Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης της σχολής Γονέων Ν Δωδ/σου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι ο κ.  Ιωαννίδης Μιχάλης.