Γενικές

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια - Επίσκεψη του κ. Μιχάλη Κουντούρη

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής οι μαθητές και στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης θα έχουν ολοήμερη συνεργασία και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα :

«Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια»

Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από :

·         Την ΕΥΘΥΤΑ (Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου)

·         Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Educartoon- Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση. Η ομάδα της Educartoon απαρτίζεται από παιδαγωγούς, νέους καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έμπειρους καθηγητές Πανεπιστημίου, βραβευμένους καλλιτέχνες και διακεκριμένους συγγραφείς. Πεποίθηση είναι η δημιουργική ανανέωση των παραδοσιακών μεθόδων διδασκαλίας και των γνωστών εκπαιδευτικών «εργαλείων» με την εισαγωγή και την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στη διδασκαλία ποικίλων διδακτικών αντικειμένων. Πρόκειται για ένα καινούργιο, οικείο, εύληπτο, δημιουργικό και ευχάριστο στα παιδιά τρόπο διδασκαλίας, που βασίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας, της βιωματικότητας και της συνεργατικότητας Η Educartoon διοργανώνει και υποστηρίζει εκδηλώσεις(πανελλήνιοι διαγωνισμοί σκίτσου, εργαστήρια) και συμμετέχει σε δραστηριότητες που προάγουν την τέχνη της γελοιογραφίας

H Educartoon μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τους γελοιογράφους BoliganAngel (Κούβα), Πέτρο Ζερβό, Μιχάλη Κουντούρη, SilvanoMello (Βραζιλία), Turcios & Nani (Κολομβία), Βαγγέλη Παυλίδη.

·         Την επιμέλεια και παρουσίαση του παραπάνω εκπαιδευτικού προγράμματος θα έχει ο γνωστός ρόδιος γελοιογράφος-σκιτσογράφος -εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μιχάλης Κουντούρης που βρίσκεται στη Ρόδο αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής δράσης έχει ως εξής:

10.00-11.00 Δράσεις από τους μαθητές των Α-Β-Γ Τάξεων - Προβολή-Συζήτηση

11.00 -13.00 Συνεργασία της ΕΥΘΥΤΑ με τους μαθητές των Δ-Ε-ΣΤ Τάξεων - Προβολή-Συζήτηση -Διαθεματικές δραστηριότητες

Ταυτόχρονα στην είσοδο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής όλοι - μαθητές και γονείς - θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση γελοιογραφίας της κυκλοφοριακής αγωγής του Μιχάλη Κουντούρη που θα μείνει δωρεά του δημιουργού στο Σχολείο και θα φιλοξενηθεί στο χώρο μόνιμα .

Πρόκειται για μια οργανωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα από συντονισμένους φορείς με τη συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου.